Lilla Shnofsan

söndag, maj 11, 2008

Bullar och bus

Så här börjar man en varm, skön ledig fredag: man kavlar en bulldeg som man sen smakar lite! Och eftersom även pappa var hemma kunde han hjälpa mig med kavlet (lite bara) och med smörandet (det behövde jag lite mer hjälp med).
Men sen skötte jag resten själv: sockrandet...

...kanelen...

...rullningen...

...skärandet...

...och uppläggningen på plåten.
Ja, det kanske inte ser så aptitligt ut just nu, men gissa om det blev gott sen när det var klart! Vi hade med bullarna till Gropen där vi lekte och fikade med tant Sara som kom förbi och hälsade på oss.

Och på eftermiddagen träffade vi Åke och hans familj! Vi lekte och lekte, cyklade runt, runt lite, grillade korv och hade det mysigt.

Sen hade vi sån tur att vår kompis Maya, som också går hos dagmammorna, kom och lekte med oss och hon bjöd på glass! Vilken avslutning på en underbar dag!

Beata tyckte det såg kul ut med glass och fick slicka lite. Gott!


I lördags var det ännu varmare än i fredags och fastän hela dagen var fylld med aktiviteter blev det sämre utdelning på fotosidan. Vi träffade i alla fall pappas farmor Birgit, pappas faster Anita och några av pappas kusiner. Kusin Awa och jag lekte nästan hela dagen och hittade till och med en gunga hemma hos Anita. Vi får fortsätta leka om en vecka för då ses vi igen.